logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Důraz na nefinanční podporu – co je nového v programu Efekt?

Program Efekt za poslední dva roky prošel několika změnami. Co přesně se v programu zlepšilo, na to jsme se zeptali na Infothermě 2018 ředitele Odboru energetické účinnosti a úspor MPO Vladimíra Sochora.

Reklama

Program Efekt funguje už řadu let, ale doosud byl vždy na rok. Nově trvá programové období 5 let. Postupně se upouští od investiční podpory a více se podporují motivační záležitosti, například provoz Energetických konzultačních a informačních středisek (EKIS), kterých je v ČR zhruba 80, podporuje se vydávání publikací a pořádání vzdělávacích akcí.

Nově je v Efektu podpora projektů EPC a energetického managementu, dotace na zpracování studie provreditelnosti a energtického zpracování posudku. Realizátor úsporných opatření by měl vědět, jaké jsou všechny možnosti, které má k dispozici a co si má vybrat, aby ušetřil co nejvíce energie i peněz.

Další novinkou je program "úspory energie s rozumem", který nabízí na webu ministerstva propagaci kvalitních projektů, které představuje jako příklady dobré praxe.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.