logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Alca plast dokončuje novou výrobní halu

O okurkové sezoně jako synonymu k létu rozhodně nemohou mluvit stavaři, pracující na výstavbě haly C břeclavské společnosti Alcaplast. Po pokládání střešní krytiny a pracích na vnější fasádě, které by měly být hotové na konci července, se na řadu dostaly i vnitřní prostory budovy.

„V těchto dnech jsme zahájili betonáže podlah uvnitř haly. Pokračujeme s rozváděním vzduchotechniky, elektřiny a zdravotechniky, což je vnitřní kanalizace pod podlahou,“ osvětlil Petr Slezáček, vedoucí projektového týmu společnosti HOCHTIEF, která je zhotovitelem stavby.

Jak prozradil, v nejbližší době dojde v Lanžhotské ulici i na měření a regulaci a napojování kabeláže. „V tomto týdnu jsme navíc začali s výkopy a odkopy terénu pro výstavbu příjezdových cest,“ překvapil Slezáček.


Areál bývalé pily v Lanžhotské ulici v Břeclavi se výrazněji proměňuje od začátku března letošního roku. Prvenstvími oplývající hala C, která na jejím místě vyrůstá, by měla být kompletně hotová v říjnu. Podle slov majitelů společnosti Alcaplast Radky Prokopové a Františka Fabičovice by zkušební provoz mohl být odstartovaný ještě v prosinci letošního roku.

Hala C, jejíž výstavba spolkne na tři sta padesát milionů korun, se bude rozléhat na úctyhodných dvaceti tisících čtverečních metrech. Navýší kapacitu výrobních prostor společnosti až o pětatřicet procent.

Do útrob haly přesune Alcaplast z Bratislavské ulice svařovnu černých ocelových rámů a práškovou lakovnu. Z haly B pak kovovýrobu. Tedy dělení materiálu, svařovnu nerezových žlabů a montáž nerezových žlabů.

Svůj nový domov najde v hale C také nástrojárna, která se přestěhuje z haly A. Konkrétně půjde o výrobu mosazných zástřiků a zinkové lití. Z nových technologií bude hala sloužit extruzi – výrobě flexi umyvadlových a WC-hadic a plazmovému leštění nerezy.





Alcadrain s.r.o.
logo Alcadrain s.r.o.

Společnost ALCA je největší český výrobce sanitární techniky. Vyrábí podlahové žlaby a vpusti, předstěnové instalační WC systémy, montážní rámy, WC plastové nádržky, WC tlačítka, napouštěcí a vypouštěcí ventily, sifony a další koupelnové příslušenství.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.