logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

XXI. ročník soutěže Učeň instalatér a 3 mistři instalatérského řemesla

Představujeme 3 bratry Kalionkovi - tři instalatéry, tři vítěze prestižní soutěže Učeň instalatér, která letos proběhne již po jednadvacáté. Krajská kola se uskuteční 12. února - 23. března 2018.

Třikrát tři jsou skutečně tři. Bratři Lukáš, Marek a Milan Kalionkovi – mají 25, 29 a 32 let. Pracují s tátou Milanem ve společné firmě Kalianko - topení, voda, plyn, která nabízí veškeré práce v oborech topení, voda, plyn. Firma sídlí v Blažovicích na Brněnsku a má výbornou pověst. Není divu, vždyť každý ze tří bratrů se stal vítězem celého ročníku prestižní celostátní soutěže Učeň instalatér, letos proběhne již po jednadvacáté.

Ve firmě je celkem pět montážníků a otec „vede papíry“

Od nejmladšího po nejstaršího vyhráli v ročnících 2003, 2006 a 2010. Jak píšeme na jiném místě, soutěže se mohou zúčastnit a také zúčastňují téměř všichni adepti instalatérského řemesla v celé zemi, od školních přes krajská kola až do finále, které probíhá v Brně. Letos v něm bylo 27 nejlepších. A mezi nejlepšími byli vždy ve svém ročníku všichni tito bráchové a dotáhli to až k absolutnímu vítězství. Jsou skromní, redakci časopisu INFO řekli, že svá vítězství nijak nezdůrazňují, v sídle firmy nemají na zdi žádné diplomy. „Místní lidé to snad vědí z novin, ale důležitější je naše práce,“ říká prostřední Milan.

Se všemi úspěšnými bratry jsme se setkali v pátek 28. dubna v rotundě pavilonu A na brněnském výstavišti, kde předávali některé ceny na slavnostním vyhlášení výsledků letošního jubilejního ročníku soutěže Učeň instalatér 2017 a také Soutěže odborných dovedností žáků 3. ročníku oboru instalatér.


Bratři Lukáš, Marek a Milan Kalionkovi – mají 25, 29 a 32 let. Pracují s tátou Milanem ve společné firmě Kalianko - topení, voda, plyn

Po slavnosti Milan sdělil, že s instalatérským řemeslem začal jejich otec podnikat v roce 1994, předtím pracoval v Brně na údržbě. „Já jsem začal tátovi pomáhat už jako žák základní školy, pak jsem šel na učňák a bráši po mně,“ vzpomíná prvorozený. Marek dodává, že měli jeden společný „vercajk“ a že se i dvěma mladším bratrům práce instalatéra hned zalíbila. Výsledek byl hned vidět, lidé vyjadřovali spokojenost.

Dnes bydlí všichni bratři v Blažovicích, ale každý ve svém domě. Ve firmě je celkem pět montážníků a otec „vede papíry“, jak podotkl nejmladší Lukáš. Dělají prakticky všechno, od základů nových domů až po rekonstrukce těch starších, zařizují nové stavby. Za nejnáročnější považují velké opravy ve starých přestavovaných domech.



Cech topenářů a instalatérů ČR
logo Cech topenářů a instalatérů ČR

Odborné vzdělávání, kurzy a odborné publikace. Tvorba a vydávání odborných publikací Topenářské příručky, Topenářských svazků (TS) a Topenářských pravidel (TP) a cechovního časopisu pro tepelnou techniku a instalaci pod názvem CTI INFO. Účelem a cílem ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.