logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Je třeba jásat, když voda zlevní o 1 Kč?

Cena vody se bude na Zlínsku od příštího roku mírně snižovat, přesto za ni lidé zaplatí nejvíc ze Zlínského kraje.

Reklama

Komentář ke snížení cen vody z projektu Pravda o vodě:

V roce 2004 z Vodovodů a kanalizací Zlín (VaK Zlín) politici prodali, pronajali a bezúplatně vyvedli do společnosti Moravská vodárenská, která je součástí koncernu Veolia, vše co vydělává. Proces proběhl protiprávně, akcionáři z řad měst a obcí byli podvedeni, někteří k tomu byli dokonce finančně motivováni (město Zlín cca 30 mil.). Toto potvrdil pravomocně Vrchní soud v Olomouci koncem roku 2016.

Cena vodného a stočného od té doby letěla nahoru a zanedlouho byla daleko nejvyšší v celém kraji a málem v celé republice. V roce 2010 přišel první rozsudek, že jde o protiprávní tunel. Vedení vodárny Zlín se proti rozsudku odvolalo, ale po dohodě s největším akcionářem vodáren, městem Zlín, které za tunel i drahou vodu nese největší odpovědnost, další růst cenu vody raději začalo brzdit, protože to byla politická sebevražda.

V roce 2017 nabyl právní moci rozsudek, který potvrzuje, že Veolie má vodu v rukou díky protiprávnímu komplotu, na kterém se podílelo mimo jiné město Zlín a vedení Vaku Zlín.

Cena vody na Zlínsku zlevní o jednu korunu

""Fantastický” pokles ceny ovšem přišel až poté, co jsem spolu s Otrokovicemi a Fryštákem po 13 letech u soudu dokázal, že Veolie prodává vodu na Zlínsku díky protiprávnímu komplotu, do kterého bylo zapojeno město Zlín vedení Vaku Zlín, což potvrdil pravomocně soud. Sleva o 1 korunu to je úspěch jen pro cizince, ne pro občany," říká na webu Pravda o vodě Radek Novotný a pokračuje:
"Pokud víte, že od roku 2004 do roku 2017, kdy je voda v rukou Veolie, vzrostla cena vody z 39,5 v roce 2004, na 86,71 v roce 2017, tj. o 47 Kč, nepochybujete, že sleva o 1 Kč je populismus. Že se pokouší udělat z lidí hlupáky. Spoléhají na to, že lidé nemají informace. Město se snaží zamaskovat zvrhlost, kterou na lidech léta páchá. Vždyť aby se cena vody na Zlínsku dostala na úroveň ceny vody v sousední Kroměříži, museli primátor Zlína Adámek (STAN) a šéf Vaku Zlín Březík udržet na uzdě Veolii a 11 let musí cena vody klesat o jednu korunu."


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.