logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Renovace nábytku

Pokud se vám nechce utrácet za nový nábytek, jste příznivci trendu zero waste nebo prostě rádi doma kutíte, můžete si zrenovovat některé z vašich starých kousků.

Reklama

Oprášit zašlé kouzlo starého nábytku a vdechnout mu tak nový život.

Není snadnější způsob, jak prodloužit životnost vašich oblíbených kousků v domácnosti, než je zrekonstruovat nebo zrenovovat. Pokud jste alespoň trochu manuálně zruční, nebude to žádný problém.

Vždy je potřeba mít promyšlené, jak moc velkou změnu daný kousek vyžaduje či je potřeba pouze drobné oživení. Nábytek je nutné prve rozebrat, odstranit původní vrstvy povrchových úprav a vyjmout veškerý spojový materiál. Poškozené části je v každém případě nutné vyměnit za nové. Pak už jen zbývá nábytek opětovně složit, přelakovat a přebrousit.

Renovací nábytku nešetříte jen vaše finanční zdroje, které byste utratili za nové kousky, ale šetříte tím především zdroje přírodní. Pokud se snažíte žít v souladu s trendem zero waste, tedy bez zbytečného odpadu, je toto ideální způsob. Nábytek si můžete zrenovovat sami. Postupně se učit, jak využít věci, které byste jinak vyhodili. Nebo pokud si nejste zcela jistí, můžete si na renovaci pozvat odborníka.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.