logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zastupitelstvo zamítlo možnost větší stavby na Vítězném náměstí

© Sarka - Fotolia.com
© Sarka - Fotolia.com

Praha zamítla změnu územního plánu, která by umožnila stavbu větší budovy na Vítězném náměstí. Na pozemku měl původně stát objekt přezdívaný Lední medvěd, ze záměru však sešlo.

Reklama

O zamítnutí změny dnes rozhodli zastupitelé. Úpravu územního plánu už v minulosti zastupitelstvo schválilo, zrušil ji však soud. Pozemky, kde měla stát kontroverzní kancelářská budova, vlastní městská část a v současnosti tam chce skupina Penta spolu s Kaprain Group finančníka Karla Pražáka postavit menší bytový dům, což může i na základě stávajícího územního plánu.

"Ledního medvěda" chtěla na Vítězném náměstí postavit společnost Vítězné náměstí, tehdy patřící do skupiny PPF Real Estate miliardáře Petra Kellnera. Návrh budovy architekta Radana Hubičky budil řadu emocí, společnosti se nicméně podařilo dosáhnout schválení změny územního plánu, která by jí umožnila na pozemcích postavit v podstatě cokoliv. Místní obyvatelé proti tomu úspěšně podali žalobu, magistrát následně zrušil již vydané územní rozhodnutí. Nyní zastupitelé úpravu plánu, která by umožnila objemnější výstavbu, zamítli definitivně.

Pozemky vlastní Praha 6, která je firmě pronajímala. Spory mezi radnicí a investorem vyvrcholily vzájemnými žalobami. V polovině loňského roku se novými vlastníky společnosti Vítězné náměstí stala finanční skupina Penta spolu se společností Kaprain Group finančníka Karla Pražáka. Noví majitelé od původního záměru ustoupili a nedávno představili projekt ateliéru architekta Jakuba Ciglera na bytový dům s komerčními prostory v přízemí. Praha 6 spolu s investorem pracují na mimosoudním řešení právních sporů.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.