logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost ARC Informatique získala patent na inovace obsažené v systému SCADA/HMI PcVue Contextual Mobility

Společnost ARC Informatique, přední dodavatel SCADA/HMI, vyvinula patentované systémy a metody pro dohled nad zařízeními a technickým vybavením na základě určení jejich polohy – Contextual Mobility.

Reklama

Contextual Mobility - patentované systémy a metody pro dohled nad zařízeními a technickým vybavením na základě určení jejich polohy
Contextual Mobility - patentované systémy a metody pro dohled nad zařízeními a technickým vybavením na základě určení jejich polohy

Jak je popsáno v patentu č. 9 819 509, je to zvláště důležité pro průmyslové řídicí systémy (ICS), systémy řízení technického vybavení budov (BMS), systémy dispečerského řízení a sběru dat (SCADA) a ovládací rozhraní (HMI).

Masivní využívání chytrých mobilních zařízení provozními techniky a operátory vytváří pro mobilní pracovníky nové příležitosti, ale také přináší problémy. V současné době řídicí systémy v průmyslových závodech i komplexech budov generují velké množství dat, která musí být inteligentně prezentována jako relevantní informace a využita k řízení na mobilních zařízeních, jejichž displej je ovšem výrazně menší než displeje terminálů ve velínech. Uživatelé průmyslových řídicích systémů proto požadují inovativní přístupy k monitorování, diagnostice, údržbě a řízení průmyslových zařízení i vybavení budov ze svých mobilních zařízení.

Patentované systémy a metody Contextual Mobility se nyní staly součástí systému PcVue Solutions. Prostřednictvím snímače polohy je detekováno, kde se mobilní zařízení, a tedy i jeho uživatel právě nacházejí, ať je to v budově, nebo v její blízkosti. Informace o poloze se bezdrátově přenášejí z uživatelova mobilního zařízení do serveru. Na základě informací o poloze a o roli uživatele je určena dostupná akce nebo množina akcí – z těch, které jsou k dispozici v řídicí aplikaci. Instrukce, které jsou odeslány do mobilního zařízení, způsobí, že se na něm v uživatelském rozhraní zobrazí pouze určené dostupné akce. To umožňuje uživateli získávat zprávy a interagovat se zařízením umístěným v jeho blízkosti bez potřeby procházet strukturu systému v aplikaci v jeho mobilním zařízení!

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.