logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

innogy nabízí novou aplikaci pro sledování aktuální spotřeby plynu a porovnání s nastavenými zálohami

Energetická skupina innogy začala svým zákazníkům nabízet novou aplikaci, pomocí které mohou sledovat aktuální spotřebu plynu a porovnávat ji s nastavenými zálohami. Potřebná data se ze senzoru na plynoměru přenášejí přes síť pro Internet věcí Sigfox, kterou v České republice buduje společnost SimpleCell.

Reklama

Mobilní aplikace s názvem innosvět, která klientům energetické skupiny innogy umožňuje kontrolovat vlastní spotřebu plynu na denní bázi, je komerčně dostupná od začátku října 2017. Nabízí funkci sledování aktuální spotřeby plynu, její srovnání s nastavenými zálohami a predikci spotřeby včetně vyúčtování do budoucna. Má zejména rozptýlit obavy z velkého nedoplatku či přeplatku na konci zúčtovacího období. Data z plynoměru se přenášejí denně senzorem komunikujícím přes síť Sigfox.

Zákazníci innogy kteří spadají do distribučního území GasNetu si službu monitoringu spotřeby včetně pronájmu chytrého senzoru mohou objednat za akční cenu 35 korun měsíčně, samotná aplikace innosvět je pak volně ke stažení v obchodu Google Play pro zařízení Android nebo v AppStore pro zařízení s operačním systémem iOS. Životnost baterií v senzoru je díky využití technologie Sigfox v závislosti na umístění řádově deset let.

Managing Partner ve společnosti SimpleCell Pavel Sodomka k projektu říká: “Monitoring spotřeby od innogy je ukázkou jednoduchého a efektivního řešení s využitím technologie internetu věcí. Jsme rozhodně rádi, že můžeme být u prvního chytrého řešení na českém trhu s plynem.

David Konvalina, Head of Retail & Marketing společnosti innogy dodává: „IoT technologie nám umožňují poskytnout zákazníkům nové služby, šité na míru přesně jejich potřebám. Monitoring spotřeby fungující v síti Sigfox je toho pěkným příkladem a první reakce zákazníků to potvrzují – stovky objednávek v průběhu několika dní a několik tisíc registrovaných klientů v aplikaci ukazují budoucnost.

innogy nabízí novou aplikaci pro sledování aktuální spotřeby plynu
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.