logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Havarijní oční sprchy – nouzové sprchy s flexibilní hadicí

Bezpečnostní oční sprchy by měly být součástí každé laboratoře, výrobní linky a provozu, kde je riziko zasažení osob nebezpečnou látkou.

Reklama

Oční sprchy se dnes vyrábějí jednak jako mobilní, stacionární - pevně namontované nebo stacionární s flexibilní hadicí. Výhodou stacionárních očních sprch s flexibilní hadicí je možné využití dvěma způsoby.

  • Při upevnění v držáku na zdi jako pevně instalovaná oční sprcha. Po spuštění pracuje bez dalšího přidržování a postižený má obě ruce volné k přidržení víček.
  • Po sejmutí sprchy z držáku je možné ošetřit i další zasažená místa na těle nebo ošetřit člověka ležícího na podlaze.

Části sprchy přicházející do kontaktu s vodou jsou vyrobeny z mosazi a z kvalitního plastu v souladu s předpisy pro jakost pitné vody; sprchy dodáváme i v kompletně nerezovém provedení, kdy mají z nerezu všechny části přicházející do styku s vodou, držák i spouštěcí páku.
Ruční sprchy mohou být v několika provedeních, s jednou či dvěma sprchovacími hlavicemi, s instalací na zeď nebo na pracovní desku. K vymytí obou očí současně je nejvhodnější sprcha se dvěma hlavicemi v úhlu 45° - nejlepší poloha vůči očím postiženého. Samozřejmostí je shoda s normou ČSN EN 15154-2:2006, DIN EN 15154-2:2006, ANSI Z358.1-2014, GOST-R Certifikát č. 0145433. K očním sprchám je vždy přiložen označovací štítek.

Havarijní oční sprchy – nouzové sprchy s flexibilní hadicí
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.