logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Detekce úniku vody, řešení ista se vyplatí – ekonomicky a ekologicky

Služba upozorňuje správce budov a uživatele bytu na neobvyklou spotřebu, která může znamenat únik vody. Řešení bude představeno i na konferenci TZB-info Rekonstrukce TZB v bytových domech 15.11. 2017 v Praze.

Šetření energií a přírodních zdrojů znamená také ujistit se, že neplýtváme zbytečně vodou.

Naše dlouhodobá praxe v oblasti sběru a vyhodnocení dat o spotřebě vody vedla k vývoji vysoce sofistikovaného algoritmu, který detekuje únik vody v bytových jednotkách. Tato služba upozorňuje správce budov a případně uživatele bytu v momentě, kdy je zaznamenána neobvyklá spotřeba, která může znamenat nežádoucí únik vody.

Díky rádiovému spojení mezi bezdrátovými měřiči vody a naším datovým centrem se tato upozornění zobrazují našim zákazníkům online a na webovém portálu ista24.cz, s možností nastavení upozornění také e-mailem a SMS.

Jak si můžete aktivovat službu detekce úniku vody?

Současné vodoměry od společnosti ista jsou standardně vybaveny rádiovým modulem, který pravidelně odesílá informace o průtoku vody do sběrnice dat memonic 3 v domě a následně jsou informace odeslány do centrály ista. Máte-li vodoměry ista typu domaqua m nebo istameter m, můžete je jednoduše dodatečně doplnit rádiovým modulem, pokud již není instalován. Podobně jednoduše lze pro možnost rádiového odečtu a sledování průtoku vody v objektu instalovat bezdrátovou sběrnici dat memonic 3. Pokud již využíváte možnosti rádiového odečtu a portálových služeb lze bez jakéhokoliv dalšího úsilí detekci úniku vody aktivovat.

Máte-li zájem o službu detekce úniku vody, kontaktujte prosím naše obchodního oddělení pro konzultaci vhodného postupu pro Váš objekt.

Pro požadavek na velmi přesné měření spotřeby a případných úniků vody již od nízkých průtoků je navržen vodoměr modilys m s vysokou třídou přesností R 160.

Přednáška na konferenci portálu TZB-info Rekonstrukce TZB v bytových domech

Na konferenci bude v programu zařazena přednáška Využití radiového systému pro detekci nežádoucího úniku vody. Přednášet bude Ing. David Samek, technický manažer společnosti ista Česká republika.
Roční vyúčtování nákladů na energii a spotřebu vody bývá často jediným okamžikem v roce, kdy si majitel bytu díky nemalým částkám uvědomí nějakou závadu. Dokonce i zdánlivě malý únik vody kvůli kapajícímu kohoutku nebo protékající nádržce toalety může mít za následek vysoké náklady. Díky přednostem radiového systému může být majitel nemovitosti nebo nájemník o těchto závadách informován a snadno předejít nechtěným nákladům s tím spojených.



ista Česká republika s.r.o.
logo ista Česká republika s.r.o.

ista se specializuje na měření a rozúčtování individuální spotřeby energií a transparentní vizualizaci dat o spotřebě pro bytové domy a komerční nemovitosti. K tomu využívá portfolio svých produktů – poměrové rozdělovače nákladů na teplo, vodoměry, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.