logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nové ovladače a signálky Harmony

Společnost Schneider Electric přichází na český trh s novými kompletními potenciometry, konektory USB a RJ45, časovači i signálkami.

Nové ovladače a signálky Harmony - robustní řešení pro strojní zařízení a operátorské panely
Nové ovladače a signálky Harmony - robustní řešení pro strojní zařízení a operátorské panely

Kompletní potenciometry: precizní ovládání strojů

Kovové a plastové lineární potenciometry s integrovaným odporem skvěle poslouží k nastavení nejen otáček pohonu, ale i obecných hodnot – typicky teploty nebo tlaku. S hodnotou odporu od 1 do 470 k Ω měří s přesností +/- 10 %. K dalším výhodám nových potenciometrů Harmony patří vysoký stupeň krytí IP 66, provozní teplota od -25 až do + 70 °C a snadná montáž díky šroubovým připojovacím svorkám.

Konektory USB a RJ45: jednoduché a bezpečné připojení ke strojům

Nové konektory USB a RJ45 nabízí efektivní připojení počítače nebo USB flash disku přímo k čelnímu panelu rozváděče. Díky tomu může jak aktualizace softwaru PLC a HMI, tak export dat proběhnout jednoduše a bezpečně – bez otevření dveří rozváděče. V kombinaci s ochrannými kryty dosahují konektory stupně krytí IP 65 / IP 67 / IP 69K.

Časovač: šetří čas

Pro montáž přímo na čelní panel rozváděče – do průměru 22,5 mm – jsou určeny nové časovače. Funkci časového zpoždění lze nastavit v rozmezí od 0,5 s až do 60 min, napájecí napětí pak připojit 24 V DC resp. 110-240 V AC/DC s jedním PNP tranzistorovým výstupem.

Signálka: snadné sledování napětí

Čtvrtá novinka – tzv. chytrá signálka Harmony – monitoruje 3 fáze s / bez neutrálu, při napájecím napětí 400 V AC. Díky integrované LED technologii jasně signalizuje, ať už jednou nebo třemi barvami – rudou, zelenou a žlutou. Samozřejmostí je i snadná montáž, která se provádí do otvoru o průměru 30 mm.

Za připomenutí stojí i dvě další novinky z poslední doby ovládače nouzového zastavení pro použití v bezpečnostních obvodech s detekcí odpojené spínací jednotky a prosvětlené ovládací hlavice ve žlutém provedení dle normy ČSN EN 60204-1 ed. 2.

Ovládací a signalizační přístroje Harmony vynikají robustním provedením a nekompromisní spolehlivostí. Splňují požadavky všech podstatných mezinárodních norem.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.