logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ochlazování a zvlhčování vzduchu vodní mlhovinou

Mlhovina, rakouské firmy MERLIN Technogogy GmbH, udělá během chvilky z rozpálené letní terasy chladivou oázu.

Mlhovina je unikátní technologie, která jedinečně chrání před přehřátím na přímém slunci.
Mlhovina je unikátní technologie, která jedinečně chrání před přehřátím na přímém slunci.

Na rozpálených letních terasách a restauračních zahrádkách by se měli hosté cítit stejně dobře, jako ve vnitřních prostorách gastronomického podniku. Zatímco proti chladu existuje celá řada přenosných topných zařízení, která zpříjemní večerní posezení pod otevřeným nebem, proti nesnesitelnému letnímu žáru účinný prostředek dlouho chyběl.

Zázrak způsobuje uměle vytvořená jemná vodní mlhovina, která je rozprašována do okolního vzduchu. Mikroskopické vodní kapičky se v horkém vzduchu rychle odpaří a tím okolní vzduch ochladí a současně zvlhčí. Při teplotách přes 30 °C může být pokles až o 10 °C.

Mlhovina může být rozprašována do vzdálenosti až 6 m pomocí stojanových modulů s otočnou hlavicí, nebo variabilním systémem miniaturních trubek se speciálními tryskami. Ty jsou napájeny vodou pod tlakem 70 bar. Chladivá mlhovina je tak jemná, že nikomu nenavlhčí šaty a lidé ji jako mokro vůbec necítí.


Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.