logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ovládejte programovatelné podstanice pomocí terminálu s dotykovým displejem HT200

Aplikační inženýři již nemusejí instalovat a učit se nové programy. Jeden HMI projekt slouží jak pro místní ovládání na displeji PLC nebo webový přístup, tak pro vzdálený přístup pomocí terminálu HT200.


Dotykový terminál HT200 představuje elegantní a přehledný způsob, jak ovládat programovatelné podstanice s runtimem SoftPLC či Merbon. Jeho 7“ LCD displej zobrazuje stromovou strukturu menu, která se vytváří pro displeje podstanic, v aplikaci Merbon Menu Reader, nebo grafická schémata zařízení s aktuálními hodnotami v panelech, tvořených jako webové stránky pro web servery podstanic.

HT200 může komunikovat s až 10 podstanicemi po jednom komunikačním protokolu, tedy buď SoftPLC Link pro podstanice SoftPLC, nebo SSCP pro podstanice s Merbon RT. Díky síťové komunikaci zabezpečeným protokolem není problém zobrazovat data z PLC instalovaných na různých lokalitách a propojených přes síť Internet.

Terminál se instaluje do dveří rozvaděče pomocí přiložených úchytek a vyžaduje napájení 24 V ss. S podstanicemi komunikuje pomocí rozhraní Ethernet. IP adresa a další parametry se nastavují jednoduše přes webové rozhraní HT200. Web slouží i jako jedna z možností, jak nahrát či aktualizovat definiční soubor pro menu či grafické panely.

Ovládání pomocí dotykového displeje je intuitivní a vychází z postupů, osvědčených při návrzích mobilních aplikací. Software je navíc zdarma dostupný v podobě aplikace Merbon Menu Reader, kterou lze stáhnout na Google Play a App Store. Tím se možnosti ovládání rozšiřují na jakákoliv mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android.

Díky otevřenému OS Linux a příznivé ceně je možné HT200 využít i bez aplikace pro PLC Domat – jako OEM ovládací panel pro cizí systémy.


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.