logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vzorová sestava nádrže a příslušenství pro využívání dešťové vody v domácnosti

Pomůžeme Vám zorientovat se v tom, jaké nádrže jsou ideální pro uchovávání a využívání dešťové vody v domácnosti a jaké nezbytné příslušenství je k nim potřeba. Prohlédněte si vzorovou sestavu.

Společnost Nicoll Česká republika připravila vzorovou sestavu nádrže a potřebného příslušenství pro využívání dešťové vody na zahradě. Základními prvky sestavy pro využití dešťové vody v domácnosti jsou akumulační nádrž a domácí vodárna, která zabezpečuje distribuci vody srážkové a dopouštění pitné vody v období bez deště. Do nádrže je pomocí svodů zaústěna srážková voda dopadající na odvodňované plochy (střecha, chodníky, příjezdová cesta apod.) Z těchto ploch může docházet k splavování nečistot například listí či písek. Před nádrž se proto předsazuje šachta čistitelným filtračním košem. Domácí vodárna by měla být instalována do temperovaných prostor, aby voda v její 15l nádržce nezamrzla. V nádrži mohou být instalovány další prvky podporující čistotu vody jako je tvarovka pro uklidnění nátoku proti víření vody a plovoucí sání. Každá nádrž by měla mít také bezpečnostní přeliv, který může být realizovaný do vsakovacího objektu či do kanalizace.

Prvky vzorové sestavy:
  1. Nádrž na dešťovou vodu Columbus s PE poklopem
  2. Filtrační šachta DN 400
  3. Čerpadlo Essential (domácí vodárna)
  4. Tlaková nádoba 15 l
  5. Filtr 10‘‘
  6. Plovoucí sání (hadice 3 m)
  7. Klidný nátok – sada
  8. Vsakovací tunel Garantia
  9. Kontrolní závěr DN 200
  10. Šachtová kopule

Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.